Elonkorjuu

Olen lapsuuteni viettänyt maatilalla ja elämä suuresti ovat rytmittäneet satojen valmistumiset. Välillä suurkaupungissakin asuessamme, olemme olleet kaukana näistä luonnonkiertokulun merkeistä. Nyt saamme jälleen kotikadullamme seurata satojen kypsymistä ja korjuuta. Ei peltojen vaan hedelmäpuiden. Naapurin vanhan pariskunta on innokas hoitamaan siirtolapuutarhaansa kauempana ja kodin ympärillä kaikkia heille kuuluvia puita.

 

Tässä on aprikoosisadon kerääminen menossa. Satoa ihmettelemään pysähtyessämme sai tyttö pyörän etukorillisen täyteen aprikooseja, jotka suurella halulla syötiin kotona.

 

Kysyessäni, mitä he noilla aprikooseilla tekevät, sain kuulla niistä tulevan rakia, paikallista itse tehtyä alkoholijuomaa. Samalla toinen naapurin mies pysähtyi iloisena tervehtimään uurastajia. Kertoi jo odottelevan sadon korjuun valmistumista ja valmiiden tuotteiden nauttimista yhdessä. Vanha pariskunta totesi hänen mentyä, että sadosta nauttijoita kyllä riitää, mutta kuka tulisi auttamaan sadonkorjuussa?

 

Väistämättä mieleeni tuli Jeesuksen sanat:

“Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen.” Mat.9:37-38

 

Vastaa

Kirjaudu käyttäen SOME-kanavia :
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.