Peshteran koruja saatavilla

Peshteran koruja on taas saatavilla Vainiolla.fi nettikaupassa.

Vuosittaiset koruprojektit alkoivat 7 vuotta sitten. Monet vuodet on koruista saaduilla tuotoilla diakoniatyö auttanut köyhimpiä selviämään talvikuukausien yli. Nyt on siirrytty uuteen vaiheeseen, jossa korut myydään yhteistyötahon kautta Suomessa. Viralliset kulut näin kasvavat, mutta muuta mahdollisuutta jatkaa ei ollut.

Korut tehdään seurakunnan käsityöpiirissä. Näin seurakuntalaiset itse koruja tekemällä keräävät varoja diakoniatyöhön ja sen kautta auttavat seurakunnan köyhimpiä selviämään talvikuukausien yli. Monilla on kylminä talvikuukausina puutetta lämmityspuista, lääkkeistä ja jopa päivittäisestä ruoasta. Paikallisten tilanteesta ja koruprojektista keskusteltiin 2015 tehdyssä radiohaastattelussa kohdasta 7:20 eteenpäin.
Suuri muutos on myös tapahtunut korujen valmistamisessa. Aiemmein korujen tarvikkeet on tuotu ja uusimmat mallit opetettu seurakuntalaisille. Nyt korupiiristä vastaa paikallinen nuorimies. Hänen kanssaan on valmistettu korukansio, josta löytyvät ohjeet korujen tekemiseen ja tarvittavat tarvikkeiden määrät. Korukaupassa asiointi, korujen valmistus ja lopputarkistus sekä postittaminen suomeen on opeteltu.
Enää tarvitaan vain tilauksia. Ei muuta, kuin itselle ja lahjaksi sopivia koruja valitsemaan.
Koruvalikoimaa kasvatetaan kysynnän mukaan ja ideoita otetaan vastaan.

Vastaa

Kirjaudu käyttäen SOME-kanavia :
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.