Joulujuhlintaa Peshterassa

Vaikka joulu on jo jäänyt taakse ja ensijouluun on liian monta yötä, tässä muutamia makupaloja Peshteran joulusta. Vanhoista bloggauksista (1, 2 ja 3) löytyy sama tuttu kaava. Jouluaaton ja joulupäivän mennessä töiden merkeissä on aatonaattona sopiva päivä pitää perheen joulu suomalaisittain. Tänä jouluna koristeltiin sauna kynttilöin ja vastan kera kunnolla saunottiin. Syötiin herkullista lihapataa ja pipareita torttujen kera. Ennen illan H-hetkeä, lahjojen aukaisua luimme jälleen kertomuksen itämaan tietäjistä. Kuinka he toivat lahjoja Jeesukselle, joka itseasiassa oli itse paras joululahjamme. Illalla sai valvoa niin pitkään kuin kukin halusi. Perheen pienin ja suurin tosin menivät jo hyvissä ajoin nukkumaan.

 

Aattona matkasimme Krushevoon. Pidettiin pieni hartaushetki koolla olevien seurakuntalaisten kanssa ja otimme nuoria mukaan Peshteran joulujuhlaan ja meille yöksi. Matkalla oli aikaa pyörähtää Plovdivin vanhassa kaupungissa ja keskustan luistinrataa ihmettelemässä. Syötiin ja ajoissa kirkolle suunnattiin. Peshteran nuorilla olisi vielä kenraaliharjoitus joulunäytelmästä. Harjoitukset pidettiin ja ilta aloitettiin juhlaperinteen mukaan yli puoli tuntia myöhässä. Laulua, jouluntekstejä, rukousta, todistupuheenvuoroja, lasten ulkoa opettelemia raamatun lauseita, nuorten näytelmä, yhdessä ruokailua nyyttäripöydässä ja lopuksi syntymäpäiväkakku synttärisankarille. Niistä koostui jouluaatonjuhla Peshterassa, joka jatkui yli puolen yön.

 

Joulupäivän aamulla seurakunta kokoontui joulujumalanpalvelukseen. Normaalista jumalanpalveluksesta poiketen useampi sai mahdollisuuden pitää pienen puheenvuoron, todistaa Jumalan suurista töistä tai lukea katkelman Raamatusta. Juhlassa mukana olleille lapsille ja muille seurakuntalaisille jaettiin joululahjaksi villasukkia ja lapasia Suomesta. Näytelmässä olleet nuoret lähtivät yhdessä Krushevon nuoria saattamaan ja heidän joulujumalanpalvelukseensa. Kiitokseksi hyvin harjoitellusta näytelmästä he pääsivät leffaan. Tässä Viimeisistä ajoista kertova puolen tunnin näytelmä myös teille katsottavaksi (turkiksi):

 

Nuorten joulunäytelmä 2016

Lataa video lataayoutube.com -palvelun kautta.

Vastaa

Kirjaudu käyttäen SOME-kanavia :
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.