Presidentin lomalla

Presidentin vaalien tulokset ovat olleet viimepäivinä mediassa varsin runsaasti esillä. Enemmissä määrin USA:n osalta, mutta myös pieni Bulgaria on saanut uuden presidentin. Kumpaankaan sen enempää perehtymättä, huomasin lopputuloksessa olevan yhteistä, että mies valittiin naisen kustannuksella. Siitä ei liene voi vetää vielä mitään johtopäätöksiä tällä otannalla.

 

Meidän perheen koululaiselle vaalit ovat tarkoittaneet kahta vapaapäivää. Ensimmäisen ja toisen kierroksen vaalipäivien jälkeisiä maanantaita. Lienekkö ne tarkoitettu vaalivoittajan juhlintaan? Isänpäivän kunniaksi päätimme juhlia tätä vapaata vierailemalla Balkanin kylpylä-pääkaupungissa.

img_2338

Kuva ei liity mitenkään Bulgarian presidentin vaalien voittajaan tai no oli hän yksi vastaehdokkaista. Hänen kuvansa löytyi kuitenkin kotikadultamme. Suomeen verrattuna vaalimainonta oli varsin avointa, esimerkiksi apteekista lääkkeitä ostaessamme pussiin oli tuikattu apteekkarin kannattaman ehdokkaan mainos.

Vaalimainoksessa on lakien mukaisesti kerrottu, että äänen ostaminen ja myyminen on rikos. Kuitenkin siltä ei liene vältytty näissäkään vaaleissa. Siitä kirjoitimme jo aiemmin.  Ilahduttavaa äänestysaktiivisuuden nousua oli havaittavissa seurakuntalaisten keskuudessa aiempiin vaaleihin. Monet lähtivät kirkon jälkeen yhdessä äänestämään läheiselle koululle.

 

Lopputuloksena Bulgariassa oli venäjä-mielisen kenraalin valinta ja pääministerin ilmoitus eroamisesta. Edessä lienee pian taas vaalit ja koululaisen odottamat vaali-vapaat.

 

Linkki http://www.hs.fi/m/ulkomaat/a1479008190929.

Vastaa

Kirjaudu käyttäen SOME-kanavia :
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.