Muusikkovieraana Bulgariassa

https://i0.wp.com/suuressamukana.fi/wp-content/uploads/2016/05/Pekka-0858.jpg?resize=290%2C351Istun Pekka Sormusen kanssa olohuoneemme sohvalla. Hän on ollut Suomen Raamattuopiston missiomusalinjan Zahir -bändin kanssa kolmen viikon kiertueella. Ensimmäiset kaksi viikkoa kului Kirgisiassa. Viimeinen viikko kuljettiin Bulgariassa Peshteran lähialueilla. On aika palata Suomeen. Kysyn hänen tunnelmiaan kiertueesta. ”Olen tuntenut itseni täällä todella siunatuksi, viikko on ollut henkisesti ja hengellisesti virvoittavaa. Musiikki on vain ollut yksi osa tätä kokonaisuutta. Olemme saaneet olla palvelemassa seurakuntaa. Paikallinen seurakunta on saanut viime vuonna uuden virsikirjan, mutta siinä on vielä paljon tuntemattomia lauluja, saimme olla opettamassa niitä seurakunnalle.”

Pekka jatkaa kertomalla kuluneen viikon mieleen painuvimmista hetkistä. ”Ulkoilmakonsertti paikallisella torilla oli hieno kokemus, saimme olla esiintymässä ihmisille, joista suurin osa oli muslimeja. Ihmisiä oli paikalla toistasataa ja vastaanotto oli ihmeellisen avoin. Musiikin lomassa Feymi -pastori kertoi kuulijoille pääsiäisen merkityksestä. Konsertti päättyi spontaanisti alkaneeseen yhteiseen tanssiin ja ilonpitoon. Asuessamme lähettiperheen vieraana näimme läheltä millaista heidän elämänsä ja arkensa on Bulgariassa. Sunnuntaina osallistuimme kahteen jumalanpalvelukseen, jossa saimme yhdessä seurakunnan kanssa veisata viikon aikana opetettuja uusia virsiä. Oli puhuttelevaa kokea kieli- ja kulttuurirajat ylittävää uskovien yhteyttä.”

Zahir -bändi teki yhteistyössä Peshteran seurakunnan kanssa vierailuja lähialueen seurakunnissa, keikkoja kaduilla ja ulkoilmakonsertin torilla.

Zahir -bändin vierailu toteutettiin yhteistyössä Peshteran seurakunnan kanssa. Osana kiertuetta vierailtiin lähialueen seurakunnissa, järjestettiin lyhyitä ”pup-up” keikkoja kaduilla, ulkoilmakonsertti torilla, musiikkiopetusta seurakunnan nuorille ja ylistettiin Herraa jumalanpalveluksissa uusin lauluin. Bulgariassa pääsiäistä juhlitaan 1.5. Silloin Peshteran seurakunnassa vietettiin kastejuhlaa, kun kuusi kastekurssinsa juuri päättänyttä liitettiin Jumalan perheväkeen.

Katso videoita konserteista (vaatii kirjautumisen).

 

Vastaa

Kirjaudu käyttäen SOME-kanavia :
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.