Elämään käsiksi

Ensimmäiset viikot täällä ovat menneet nopeasti vieraiden, asioiden hoitamisen ja ihmettelyn merkeissä. Maassaololuvan hakemiseen ja lasten hoidon aloittamiseen liittyviä virallisten paperien ja virallisten leimojen keruuta on myös ollut heti tänne tulomme jälkeen roppakaupalla hoidettavana. Muut asiat ja työt toki jatkuvat enemmän ja vähemmän työtä teettäen jatkuvasti, mutta oleskelulupaprosessi on jo ohi. Monenmoisten papereiden ja leimojen keräämisen jälkeen saimme odottelun jälkeen 2 vuotta jatkoa oleskelulupaamme. Mielenkiintoisimpina yksityiskohtina ehkä lapsista huolehtimisen takaaminen notaarin luona. Tämä paperi on tietysti bulgariaksi ja eihän notaari voi hyväksyä allekirjoitusta, ellei allekirjoittaja osaa lukea sitä. Ensimmäinen notaari tyrmäsikin aikeemme, eikä suostunut edes tulkin käyttöön. Toinen notaari oli jo suostuvaisempi ja hänen englannin taitonsa myös edesauttoi asiaa. Kiitos Jumalalle, rukoilijoille ja ahkerille nuorille, jotka olivat kuka milloinkin bulgarian tulkkinamme.

koruja tekemässä

Olemme saaneet pitää vieraanamme kollegoita naapurimaasta. Heidän kanssaan on suunniteltu tulevaa ja aloitettu mm. seurakunnassa tämän vuoden korujen tekeminen. Peshteran seurakuntalaiset tekevät kevään aikana koruja, jotka myydään kesällä ja syksyn mittaan Suomessa. Koruprojektilla kerätään seurakunnalle diakoniakassaan rahaa, jolla autetaan seurakunnan köyhimpiä tulevana talvena mm. lääkkeiden, ruoan ja lämmityksen hankkimisessa.

 

Koruja tehdään nyt uusien korumallien opettelun jälkeen kirkolla lähes päivittäin. Kun tekijöitä on vähän ollaan saman pöydän äärellä, kun tekijöitä on enemmän jakaannutaan vanhempien ja nuorten pöytään. Nuoremmille annetaan sorminäppäryyttä vaativat korut, vanhemmat voivat pujotella isompia koruja. Samalla vaihdetaan kuulumisia, juodaan teetä ja lauletaan lauluja ulkomuistista.

 

Nuorten illat ovat alkaneet iloisissa merkeissä. Eräs nuorista sanoi illan jälkeen tyytyväisenä hymyillen että kaikki on niin kuin ennenkin. Ennen Suomen kauttamme monet nuoret tuskailivat sitä kuinka lähdemme ikuisiksi ajoiksi pois ja olivat puolitosissaan sitä mieltä että, puoli vuotta erossa on kuolemaan verrattava suru. Onneksi hekin saivat todeta että aika on mennyt nopeasti ja nyt saamme jälleen yhdessä tutkia Jumalan Sanaa ja elää elämää yhdessä. Opetuksen aiheina ensimmäisinä viikkoina on ollut raamatun Kain, Aabraham, Joosef ja Joosua. Ensin käydään perustiedot läpi, kuka hän oli ja mitä tapahtumia häneen liittyy ja lopuksi, mitä hänen elämästään voidaan oppia.

  1 comment for “Elämään käsiksi

  1. Merja Heikkinen
    20.2.2016 at 09:30

    Olipa mukava lukea teidän kuulumisia. Siunausta teille ja paikallisille seurakuntalaisille! Merja

Vastaa

Kirjaudu käyttäen SOME-kanavia :
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.